De vorbă cu Emma, Vitali Cipileaga

        "Lumea e suma lucrurilor ce se întâmplă în jurul tău, a gândurilor pe care le ai și a momentelor pe care le trăiești." - Partea Conviețuirea, pagina 104
        Vitali Cipileaga este autorul blogului devorbacutine.eu, unde, așa cum spune chiar el, vorbește despre "oameni, dragoste și relații." Pentru cei care veți îndrăgi cartea lui, trebuie să îi vizitați și blogul. Nu veți rămâne dezamăgiți. De vorbă cu Emma adună ideile autorului despre viață și dragoste. Dragoste pentru tot ce ne înconjoară, pentru tot ce este viu. Cartea ne învață să iubim mai mult și să fim niște oameni mai buni:

"Primul meu strigăt te-a făcut fericită. Pentru toate celelalte să mă ierți, mamă!"

        Îmi place foarte mult cum este structurată cartea. Fiecare "capitol" începe cu un scurt dialog între Greg și Emma, dar la fel de bine poate fi orice bărbat și femeie. Pe urmă, urmează gândurile celor doi, părerea lor despre un anumit eveniment sau moment din viață. Deși uneori este dificil să îți dai seama dacă sunt gândurile Emmei sau ale lui Greg, cred că aici stă tot farmecul. Astfel, fie că ești o adolescentă îndrăgostită sau un mândru tănăr, e ușor să te regăsești în ideile prezentate și să te identifici cu unul dintre cele două personaje.

        De asemenea, cele mai interesante citate din carte, au dedicate câte o pagină specială. Mai ales cele de la finalul cărți! Nu poți să nu te trezești zâmbind citindu-le.


   
 
        Însă nu pot să spun că am fost atât de impresionată de lectură. Da, este frumos cum prezintă ei totul, dar nu există o astfel de iubire ideală. Nu poți să îți iei lumea în cap și să uiți de toate. E în regulă să visezi, dar să știi și când să te oprești. Și dacă o tânără care încă se gândește la prima dragoste ar fi fascinată de lectură, o femeie matură cred că mai mult s-ar amuza de naivitatea personajelor.

        "Emma poți fi chiar tu, cu experiențele și poveștile tale de dragoste. Empatizând cu ea tacit, vei ajunge să o lași să poarte și să consume câteva dintre zbuciumările tale. La finalul acestei cărți, vei îmbrățișa mai mult împăcarea cu tine însăți, te vei simți mai senină, mai pregătită să accepți, să înțelegi și să iubești. Vei fi gata să începi un nou capitol în viața ta. Pentru că temerile, trăirile și visurile Emmei sunt și ale tale. Iar dacă Emma le depășește, le vei depăși și tu. Ia-ți o cafea fierbinte, retrage-te în colțul tău de lume, lasă un oraș pustiu în spate, deschide cartea și stai de vorbă cu tine" - Vitali Cipileaga

Spor la citit,
Gio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu